한국수산과학회지 (Korean Journal of Fisheries and Aquatic Sciences)
- 제32권1호
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- Pages.46-49
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- 1999
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- 0374-8111(pISSN)
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- 2287-8815(eISSN)
미역 (Undasia pinnatisda) 국수가 SD계 흰쥐의 비만 억제작용에 미치는 영향
Effect of Brown Algae (Undasia pinnatisda)-Noodle on Inhibitory Action of Obesity in SD Rats
- 최진호 (부경대학교 식품생명과학과 생화학교실) ;
- 김동우 (부경대학교 식품생명과학과 생화학교실) ;
- 김대익 (부경대학교 식품생명과학과 생화학교실) ;
- 이종수 (부경대학교 식품생명과학과 생화학교실) ;
- 백영호 (부산대학교 체육교육과) ;
- CHOI Jin-Ho (Lab. of Biochemistry, Department of Food and Life Science, Pukyong National University) ;
- KIM Dong-Woo (Lab. of Biochemistry, Department of Food and Life Science, Pukyong National University) ;
- KIM Jung-Hwa (Lab. of Biochemistry, Department of Food and Life Science, Pukyong National University) ;
- KIM Dae-Ik (Lab. of Biochemistry, Department of Food and Life Science, Pukyong National University) ;
- LEE Jong-Soo (Lab. of Biochemistry, Department of Food and Life Science, Pukyong National University) ;
- BAEK Yeong-Ho (Department of Physical Education, Pusan National University)
- 발행 : 1999.01.01
초록
미역분말 첨가 미역국수의 비만 억제효과를 구명하기 위하여 기본사료 (대조군)의 조성중에서 탄수화물로서 강력 밀가루 대신에 미역의 건조분말을 각각
Our previous studies have demonstrated the biological effects of alginic acid as a brown algae (Undasia pinnatisda) component on inhibitory action of obesity using animal model. This study was designed to investigate the effect of brown algae (BA)-noodles (
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