한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제30권6호
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- Pages.1312-1320
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- 1998
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- 0367-6293(pISSN)
전자선 조사와 저장기간이 우육의 콜레스테롤 산화물질에 미치는 영향
Effects of Electron-Beam Irradiation and Storage on Cholesterol Oxides Products of Beef Meat
- 이정일 (서울대학교 동물자원과학과) ;
- 민중석 (서울대학교 동물자원과학과) ;
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김일석
(한국육류수출입협회) ;
- 박구부 (경상대학교 축산학과) ;
- 이무하 (서울대학교 동물자원과학과)
- Lee, Jeong-Ill (Department of Animal Science & Technology, Seoul National University) ;
- Min, Joong-Seok (Department of Animal Science & Technology, Seoul National University) ;
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Kim, Il-Suk
(Korea Meat Trade Association) ;
- Park, Gu-Boo (Department of Animal Science, Gyeongsang National University) ;
- Lee, Moo-Ha (Department of Animal Science & Technology, Seoul National University)
- 발행 : 1998.12.01
초록
실험재료는 시중에서 판매되는 우육(등심) 부위를 이용하였으며, 생육 시료의 함기포장과 진공포장은 폴리에틸렌 필름을 이용하였고, 전자선 조사(0, 1, 2, kGy)를 실시한 후
Some commercial beef loins in raw state were packaged with PVDC as aerobic and vacuum condition. The other beef samples were cooked until core temperature arrived at