References
- にんにくの神秘 小溱潔
- 대한가정학회지 v.24 마늘 성분의 산화 방지 작용에 관한 연구 전희정
- 食品と科學 ォニォソガリ ケ 西村昇二
- Med. J. Australia v.1 Garlic an antibiotic? Rich, G. E.
- Advan. Enzymol. v.11 Chemical investigation on alliin: the specific principle of garlic Stoll, A.;Seebeck, E.
- Biochem. J. v.108 Purification of the alliin lyase of garlic Allium sativum L Mazelis, M.;Crews, L
- J. Am. Chem. v.69 Alkyl thiosulfinates Small, L. D.;Bailey, J. H.; Cavallito, C. J.
- Antimicrobiol Agents Chemotherapy v.27 Inhibition of mycobateria by garlic extract allium Sativum Edward, C. D.;Vincent, F. G.
- J. Am. Pharm. Assoc. v.22 The medical uses of garlic-fact and ficti on Bolton, S.;Null, G.;Troetel, W. M.
- J. Antimicrob. Chemother. v.32 Inhibitino of Mycobacterium avium complex isolates from AIDS patients by garlic(Allium sativam) Deshpande, R. G.
- Science v.126 Tumor-inhibiting effects derived from an active principle of garlic(Allium sativum) Austin, S.
- Nature v.216 Induction of tumor immunity with extract of garlic(Allium sativum) Motonori, F.
- Cancer Res. v.20 The effect of allicin from garlic on tumor growth Joseph, A. D.;Christopher, C.
- 한국영양학회지 v.23 마늘중 지용성 성분의 암세포증식 억제효과 연구 손흥수;황우익
- 한국영양식량학회지 v.19 마늘성분에 의한 면역증강 및 항암효과 황우익
- Pharm Res. v.9 Chemoprevention of chemically induced skin tumor development by dially sulfide and diallyl disulfide Dwivedi, C.
- Cancer Lett. v.66 Anticarcinogenic action diallyl sulfide in hamster buccal pouch and forestomach Nagabhushan, M.
- J. Biochem Biophys. v.10 Studies on the effect of alliin(diallyl disulfide-oxide) on alloxan diabetics Mathew,P.T.;Augusti,K.T.
- Lancet. v.p. Hypoglycaemic action of onion and garlic Jain, R. C.
- Am. J. Clin. Nutr. v.28 Garlic in alloxan diabetic rabbits Jain, R. C.;Vyas, C. R.
- J. Nutr. v.112 Effect of garlic on lipid metabolism in rats fed cholesterol or lard Chi, M. S.;Koh, E. T.;Stewart, T. J.
- 명지대학교 박사학위논문 마늘첨가식이가 흰쥐의 혈청 콜레스테롤, 글루코오스 함량 및 혈액응고시간에 미치는 영향 김송전
- J. Nutr. v.103 Effect of S-methylcystein sulfoxide, S-allylcysteine sulfoxide and related sulfur-containing amino acids on lipid metabolism of experimental hypercholesterolemic Rats Yoshinori, I.;Kikuko, I.;Sukenari, S.;Motonori, F.
- 중앙의학 v.14 마늘, 미역이 가토 혈청 total cholesterol 및 triglyceride 함량에 미치는 영향 庚定鎬;成藥應
- Japan J. Pharmacol. v.42 Garlic extract inhibits the enhanced peroxidation and production of lipids in carbon tet-rachloride-induced liver injury Kyoichi, K.
- Lancet v.2 Essential oil of garlic in prevention of Atherosclerosis Bordia, A.;Bansal, H. C.
- Progr. Med. v.36 Hypothensive effect of tincture of garlic Loeper, M.;Debray, M.
- J.P.M.A. v.35 The mechanism of hypotensive effect of garllic extract Rashid, A.:Khan, H.H.
- Agent and Actions v.25 The pharmacological effect of allicin a constituent of garlic oil Mayeux, P. R.
- 서울여자대학교 박사학위논문 마늘추출물의 항고혈압효과 서광희
- J. Ethnopharmacol. v.37 Experimental cardiovascular depressant effect of garlic(Allium satvum) dialysate Martin, N.
- Arzneimittelforschung v.43 Cardioprotective action of garlic(Allium sativum) Isensee, H.
- Mol. Cell Biochem. v.119 Cardioprotective actions of wild garlic(alliumursinum) in ischemia referfusion Rietz, B.
- J. Ocul. Pharmacol. v.9 Allicin-induced hypotension in rabbit eyes Chu-Tc
- 한국식품과학회지 v.23 마늘의 돌연변이유발 억제 및 HT-29 장암세포의 성장저해효과 박건영
- 한국생화학회지 v.20 마늘성분이 간 aldehyde oxidase 성변화에 미치는 영향 허근
- 한국생화학회지 v.13 마늘로부터 항암성성분의 추출 및 그의 항암 성활성측정에 관한 연구 황우익
- 원광대학교 박사학위 논문 마우스에 있어서 면역반응에 미치는 마늘효과 황영식
- J. Nutr. v.110 Effect of garlic on carbohydrate metabolism and lipid synthesis in rat Chang, M. W.;Johnson, M. A.
- Nutrient requirements of the laboratory rat NRC Food and Nutrition Board
- J. Nutr. v.107 Report of the American instituent of nutrition ad hoc aommittee on standards for nutritional studies American Institute of Nutrition
- SAS user's guide : Release, 6.30. Cary Stastiscal Analysis System Institute Inc.
- 데이타리서치 SAS라는 통계상자-통계분석 및 시장조사기법을 중심으로 김충련
- 숙명여자대학교 석사학위논문 마늘의 첨가급식이 백서의 성장 및 장기중 성분함량에 미치는 영향 주은정
- 서울대학교 박사학위 논문 양파, 마늘, 석이, 영지가 고콜레스테롤 식이로 사육한 토끼의 동맥경화성병변에 미치는 영향에 관한 연구 이은화
- Circulation Research v.31 Alteration of the course of hypertension in the spontaneously hypertensive rat Edward, D. F.
- 서울대학논문집 자연과학계 v.5 마늘이 대사과정에 미치는 영향에 관하여 이진순
- Experientia v.15 Lipid lowering effect on Allicin(Diallyl Disulf hide-oxide)on long term feeding to normal rats Augusti, K. T.;Mathew, P. T.
- Indian J. Nutr. Dietetics. v.13 Effect of raw and boiled garlic on blood cholesterol in butter fat lipidemia Sharma,K.K.;Sharma, A. L.;Dwivedi, K. K.;Sharma, P. K.
- 계명대학교 가정학과 석사학위논문 마늘첨가급식이 휜쥐의 성장 및 체성분 함량에 미치는 영향 최윤숙
- 중앙대학교 석사학위논문 고혈압 및 고체중자에서의 혈청 total cholesterol. HDL-cholesterol, triglyceride와 LDL-cholesterol의 상관성에 관한 연구 안용호
- J. Nutr. v.113 Supression of avian hepatic lipid metabolism by solvent extracts of garlic : Impact on serum lipids Qureshi, A.
- Lipids v.17 Effect of garlic(Allium sativum Linn.) on serum lipoproteins and lipoprotein choleterol levels in albino rats rendered hypercholesteremic by feeding cholesterol Kamanna, V. S.;Chandrasekhara, N.
- Atherosclerosis v.74 Effect of dried garlic on blood coagulation, fibrinolysis, platelet aggregation and serum cholesterol levels in patients with hyperlipoproteinemia Harenberg, J.;Gies, C.;Zimmermann, R