Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition (한국식품영양과학회지)
- Volume 26 Issue 2
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- Pages.248-253
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- 1997
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- 1226-3311(pISSN)
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- 2288-5978(eISSN)
Activation Mode and Glycosidic Linkage of Anti-Complementary Polysaccharide Isolated from Young Stems of Cinnamomum cassia Blume
계지(桂枝)에서 정제한 보체계 활성화 다당의 작용양식과 당쇄구조
- Ra, Kyung-Soo (Dept. of Food Nutrition, Taegu Technical Junior College) ;
- An, Hyun-Jung (Korea Food Research Institute) ;
- Kweon, Mee-Hyang (Institute of Biotechnology, Korea University)
- Published : 1997.04.01
Abstract
The paper describes the activation mode and the glycosic linkage of anti-complementary polysaccharide isolated from Cinnamomum cassia. The polysaccharide fractions, CC-IIIa, CC-IIIb, and CC-IIIc, activated C3 component existed in normal human serum and produced C3 cleavage segments, C3a and C3b. The polysaccharide, CC-2-IIIa-3 activated the complement system both in the presence and absence of
계지에서 분리한 보체계 활성화 다당의 보체 활성화양식과 다당의 당쇄결합에 관하여 검토하였다. 계지 보체계 활성화 다당획분들(CC-IIIa, CC-IIIb, CC-IIIc)들은 정상인의 혈청중에 존재하는 주요 보체성분인 C3를 활성화하여 C3a와 C3b 보체 산물을 생성 시켰는데 이 과정은 anti-human C3를 이용한 면역전기영동을 실시하여 확인하였다.