한국포장학회지 (KOREAN JOURNAL OF PACKAGING SCIENCE & TECHNOLOGY)
- 제18권1_2호
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- Pages.9-14
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- 2012
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- 1226-0207(pISSN)
계피전처리와 포장조건이 저온 저장 곶감의 품질변화에 미치는 영향
Quality Change of Chill-stored Dried Persimmons Affected by Cinnamon Extract Pre-treatment and Packaging Condition
- Park, Hyung-Woo (Korea Food Research Institute) ;
- Kim, Sang-Hee (Korea Food Research Institute) ;
- Lee, Sun-Ah (Korea Food Research Institute) ;
- Park, Jong-Dae (Korea Food Research Institute)
- 발행 : 2012.12.15
초록
곶감은 상온 유통 시 분과 갈변이 발생하고 조직이 단단해지는 현상이 일어난다. 이런 문제점들을 해결하기 위한 방법으로 계피추출액에 침지 후 포장재에 따른 저장 곶감의 품질변화를
The dried persimmons are susceptible to fungal decay, browning, textural hardening during storage and marketing at ambient temperature. To resolve these problems in commercial storage, chilled storage at