A Study on Compost of Food Waste by salt minimization

음식물류 폐기물의 염분 저감을 통한 퇴비화 연구

  • Published : 2004.04.01

Abstract

The food wastes recycling system should be constructed before 2005. In order to manufacture the good compost, salt remaining rate should be minimized. We studied the effective method of minimizing salt ratio by diluting with water.

2005년부터 도시 지역에서는 음식물 쓰레기 재활용 시설을 완료하여야 한다. 기존에 시설된 음식물 재활용 설비는 염분을 적절히 제거하지 못하여 퇴비로 사용할 경우 농작물에 해가 되는 경우가 많았다 호기성 발효에서 물세척 방식에 의하여 음식물 쓰레기에 포함된 염분을 0.02% 이하로 처리할 수 있었고, 혐기성 밀폐순환식에서도 물분무에 의하여 법정 기분치 이하를 얻을 수 있었다.

Keywords