Korean Journal of Organic Agriculture (한국유기농업학회지)
- Volume 10 Issue 3
- /
- Pages.57-66
- /
- 2002
- /
- 1229-3571(pISSN)
- /
- 2287-819X(eISSN)
Effects of High Temperature of Pretreatment on the Color Development and Quality of Satsuma Mandarins
온주밀감의 저장전 고온 예조가 저장중 과실의 착색 및 품질에 미치는 영향
- Nam, Ki-Woong (Plant Pathology Division, Department of Crop Protection, National Agricultural Science & Technology Institute) ;
- Kwon, Hyeog-Mo (Horticultural Crop Division, Jeju Agricultural Experiment Station)
- Published : 2002.09.01
Abstract
The experiment described in this paper focused on determining the effects of high-temperature(20
온주밀감 마착색 과실을 대상으로 고온 예조를 통해 과피의 착색 증진과 저장성 향상을 위하여 시험한 결과, 고온 예조 처리한 과실은 과피색을 촉진시켰다. 저장중 자연감량은 착색도와 관계없이 20