한국식품위생안전성학회지 (Journal of Food Hygiene and Safety)
- 제16권1호
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- Pages.82-87
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- 2001
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- 1229-1153(pISSN)
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- 2465-9223(eISSN)
Trial to Identify Irradiated Corn Powder by Viscometric and Pulsed Photostimulated Luminescence (PPSL) Methods
- Yi, Sang-Duk (Detection Lab. of Irradiated Food, Korea Atomic Energy Research Institute) ;
- Chang, Kyu-Seob (Dept. of Food Science and Techanology, Chungnam National University) ;
- Yang, Jae-Seung (Detection Lab. of Irradiated Food, Korea Atomic Energy Research Institute)
- 발행 : 2001.03.01
초록
본 연구는 점도 측정법과 광여기발광법을 이용하여 방사선 조사된 옥수수분말의 검지를 시도하였으며, 이전의 연구에서 수행되지 않은 다양한 rpm에서의 검지 가능성과 저장기간에 따른 광여기발광의 변화를 검토하였다. 실험에 사용된 옥수수분말은 polyethylene bag으로 포장하였고, Co-60 감마선 조사시설을 이용하여 1, 2, 3, 5, 7, 10 및 15kGy로 조사하였다. 점도측정 시료는 증류수를 가하여 현탁하고 알카리화 한 후에 RV 3 spindle이 장착된 Brookfield DV-III rotation viscometer를 이용하여 3
A study was performed to establish detection methods by viscometric and pulsed photostimulated luminescence (PPSL) methods for irradiated com powder. Viscosity was determined using a Brookfield DV-rotation viscometer at 3