Applied Biological Chemistry
- Volume 43 Issue 2
- /
- Pages.106-109
- /
- 2000
- /
- 2468-0834(pISSN)
- /
- 2468-0842(eISSN)
Changes in Free Sugars, Organic Acids, Free Amino Acids and Minerals by Harvest Time and Parts of Acanthopanax koreanum
섬오갈피의 수확시기와 부위에 따른 유리당, 유기산, 아미노산, 무기물의 함량 변화
- Jwa, Chang-Sook (Cheju Provincial Agricultural Technology Institute) ;
- Yang, Young-Tack (Cheju Provincial Agricultural Technology Institute) ;
- Koh, Jeong-Sam (Faculty of Horticultural and Life Sciecnce, Cheju National University)
- Published : 2000.05.31
Abstract
In order to determine the optimum harvest time of Acanthopanax koreanum Nakai, free sugars, organic acids, amino acids and minerals were investigated. Ash, crude fat and crude protein of 4-age's tree of Acanthopanax koreanum were
섬오갈피(Acanthopanax koreanum Nakai)을 이용하기 위한 알맞은 수확시기를 구명하고자 수확시기와 부위에 따른 유용 성분 함량의 변화를 분석하였다. 4년생 섬오갈피 나무의 성분 조성은 부위에 따라 회분, 조지방, 조단백질이 각각
Keywords