Horticultural Science & Technology (원예과학기술지)
- Volume 17 Issue 4
- /
- Pages.467-469
- /
- 1999
- /
- 1226-8763(pISSN)
- /
- 2465-8588(eISSN)
The Changes of Nutrient Composition in the Edible Potato Varieties during Storage
식용감자 품종의 저장기간별 영양성분 변화
- Youn, Jong-Tag (Kangwondo ARES.) ;
- Kwon, Hye-Jeong (Kangwondo ARES.) ;
- Hong, Geo-Pyo (Kangwondo ARES.) ;
- Ahn, Mun-Seob (Kangwondo ARES.) ;
- Heu, Nam-Ki (Kangwondo ARES.) ;
- Lim, Hak-Tae (Dept. of Hort., Gangwon Nat'l Univ.) ;
- Kim, Kwang Ho (Dept. of Agronomy, Kon-kuk University)
- 윤종탁 (강원도농업기술원) ;
- 권혜정 (강원도농업기술원) ;
- 홍거표 (강원도농업기술원) ;
- 안문섭 (강원도농업기술원) ;
- 허남기 (강원도농업기술원) ;
- 임학태 (강원대학교) ;
- 김광호 (건국대학교)
- Published : 1999.08.31
Abstract
This study was conducted to examine the changes of nutritive substances in the edible potato varieties ('Superior', 'Atlantic', 'Irish Cobbler', 'Dejima') during storage under low temperature condition(
국내에서 식용으로 이용되며 수확직후 또는 저온 저장후 출하되는 '수미', '대서', '남작' 그리고 '대지' 품종을