Applied Biological Chemistry
- 제42권1호
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- Pages.12-19
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- 1999
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- 2468-0834(pISSN)
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- 2468-0842(eISSN)
Biopolymer 생산성 Bacillus 속 균주의 세포융합과 융합주의 세포특성
Cell fusion and fusants characterization of Bacillus strains producing biopolymer
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Yim, Moo-Hyun
(Department of Food Science & Technology, Tae-Gu University) ;
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Kim, Seong-Ho
(Department of Food Science & Technology, Tae-Gu University)
- 발행 : 1999.02.28
초록
Biopolymer를 생산하는 Bacillus subtilis K-1과 유당 이용능이 있는 Bacillus coagulans를 융합시켜 획득된 융합주에 의해 생산된 biopolymer의 특성 변화, 생산성 향상의 연구의 일환으로 두균주의 융합을 시도하였고 융합주의 특성을 조사하였다. 원형질체 융합은 33% PEG(Mw. 6,000), 1% PVP, 10 mM
To improve biopolymer productivity and properties of Bacillus strains, protoplast fusion was performed between biopolymer producing Bacillus subtilis K-1 and lactose utilizing Bacillus coagulans. The results were as follows; Protoplasts mixed in fusion fluid containing 33% PEG 6000, 1% PVP and 10 mM
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