한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제30권4호
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- Pages.842-847
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- 1998
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- 0367-6293(pISSN)
Ohmic Heating을 이용한 동결육의 해동
Ohmic Thawing of a Frozen Meat Chunk
- Yun, Cheol-Goo (Department of Biotechnology and Bioproducts Research Center, Yonsei University) ;
- Lee, Do-Hyun (Department of Biotechnology and Bioproducts Research Center, Yonsei University) ;
- Park, Ji-Yong (Department of Biotechnology and Bioproducts Research Center, Yonsei University)
- 발행 : 1998.08.01
초록
Ohmic heating은 식품에 교류 전류를 흘려줄 때 식품 내부에 전기 저항열이 발생되는 것을 이용한 것으로, 이를 기존의 수해동법에 적용하여 해동시간의 단축과 그에 따른 품질 향상 효과를 연구하였다. 자체 제작한 ohmic 수해동 장치에 동결육
Ohmic thawing in combination with conventional water immersion thawing was investigated. Frozen meat chunks