김치포장용기에서 압력발생 및 부피팽창

  • 발행 : 1996.06.01

초록

키워드

참고문헌

  1. Food Technol. v.49 Application of biotechnology to indigenous fermented foods Beuchat,L.R.
  2. 한국식품과학회지 v.16 김치발효에 미치는 온도 및 식염농도의 영향 민태익;권태완
  3. 산업미생물학회지 v.20 김치발효 중의 젖산균의 경시적 변화 및 분리 젖산균의 동정 이철우;고창영;하덕모
  4. 한국식품과학회지 v.28 시판 김치의 발효 온도별 성분과 미생물변화 신동화;김문숙;한지숙;임대관;박완수
  5. 한국식품과학회지 v.8 김치의 휘발성 유기산과 이산화탄소에 관한 연구 천종희;이혜수
  6. Modified Atmosphere Packaging of Food Ooraikul,B.;Stiles,M.E.
  7. Packaging Technol. Sci. v.9 Estination of pressure and volume changes for packages of kimchi, a Korean fermented vegetable Lee,D.S.;Kwon,H.R.
  8. Packaging Technol. Sci. Use of pinhole to develop an active packaging system for kimchi, a Korean fermented vegelable product Lee,D.S.;Paik,H.D.
  9. Brauwelt v.131 Die Loslichkeit von Kohlendioxid in Getranken Rarnmert,M.;Paderborn,M.H.P.
  10. J. Ferment. Bioengin. v.75 A Kinetic model for lactic acid production in kimchi, a Korean fermented vegetable dish Lee,K.S.;Lee,D.S.