한국식품영양학회지 (The Korean Journal of Food And Nutrition)
- 제9권4호
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- Pages.496-499
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- 1996
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- 1225-4339(pISSN)
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- 2287-4992(eISSN)
키토산과 견사 단백질 복합체의 특성
Characteristics of Chitosan-Silk fibroin composites
초록
기능성 다이어트 식품을 개발을 목적으로, 키토산 과견 피브로인의 복합체를 만들고 성질을 조사하였다. 키토산은 대동새우로부터 추출하였고, 견사 피브로인 섬유는 누에로부터 추출하였다. 견사의 특성을 알아보기 위하여 용해도를 조사한 결과, 용해도는 8M Libr 이상의 농도와 4
In order to develop the functional diet food, characteristics of chitosan and silk fibroin composite was designed. Chitosan extracted from a prawn and silk fibroin was prepared from silkworm. The silk fibroin was dissolved rapidly in the 8M LiBr at a temperature of more than 4