References
- Peppers. First Vintage Books Edition Amal. N.
- Pharmacological Reviews v.38 The neuropharmacology of capsaicin : Review of some recent observations Buck, S. H.;Burks, T. F.
- Brain research Review v.8 Neurophysiological effects of capsaicin Russell, L.C.;Burchiel, K. J.
- Int. J. Immunopahrmac. v.10 Altered lymphocyte proliferation of immunized rats after neurological manupulation with capsaicin Nilsson, G.;ahlstedt, S.
- Int. J. Immunopharamac. v.13 Effectd on immune responses in rats after neuromanipulation with capsaicin Nilsson, G.;Alvirg, K.;Ahlstedt, S.
- 한국면역학회지 v.16 Capsaicin 첨가 식이가 마우스의 체액성 면역 반응에 미치는 영향 유리나
- 한국영양식량학회지 v.24 고추가루 첨가 식이가 흰쥐가 체액성 면역반응에 미치는 영향 유리나
- Agric. Biol. Chem. v.51 Enhadncement by capsaicin of energy metabolism in rats through secretion of catecholamine from adrenal medulla Watanabe, T.;Kawada, T.;Iwai, K.
- Effect of capsaicin on Lascorbicf acid metabolism and drug metabolzing enzyme in rats. in preparation Yu, R.;Kurata, T.
- 한국영양학회지 v.28 시중에서 유통되고 있는 일부국산 고추가루와 수입산 고추가루의 영양성분 및 맛 성분에 관한 비교연구 손숙미;이중희;오명숙
- 한국영양식량학회지 v.24 매운맛 선호도가 한국 여대생의 β-carotene 섭취와 혈청수준에 미치는 영향 이심열;백희영
- 한국영양학회지 v.18 한국인의 식이섭취와 암유발의 관계에 관한 연구 이기열;이양자;박영심;윤교희;김병수
- Nutr. Rev. v.50 The data support a role for antioxidants in reucingd cancer risk Block, G.
- 대한암학회지 v.24 혈청 retinol, β-carotene 및 alpha-tecopherol과 암과의 관계 염영진;이양자;이기열;김병수;노재경;박혜숙
- Am. J. Clin. Nutr. v.53 Vitamin C and cancer prevention : the epidemiological evidence Block, G.
- 가정요리전집 하선정
- 한국영양식량학회지 v.19 Ascorbic acid 및 김치가 다환 방향족 탄화수소 섭취 guinea pig의 생체이물대사에 미치는 영향 유리나;홍순명;최석영
- A report of the IVACG Biochemical methodology for the assessment of vitamin A statue Arroyave, G.;Chichester, C. O.;Flores, H.;Glover, J.;Hejia, L. A.;Olsem, J. A.;Simpson, K. L.;Underwood, B. A.
- 한국영양식량학회지 v.22 카로틴 공급이 정상식이 여성과 채식주의 여성의 혈청 카로틴 및 레티놀 수준에 미치는 영향 김혜영
- 한국농화학회지 v.20 고추의 색도측정과 품질과의 관계 박상기;김재한
- 서울대학교 대학원 석사학위논문 한국 농촌성인의 식이섭취 조사를 위한 식품섭취 빈도 조사지 개발 및 평가에 관한 연구 류지영
- 지질학회지 v.1 한국인의 고콜레스테롤 혈증과 영양 이양자
- 한국지질학회지 v.4 정상 한국 성인에서 혈청 콜레스테롤 및 중성지방치 조재화;남문석;이은직;오세창;김경래;임승길;이현철;허갑범;이성인;이관우
- The vitamins : Fundamental aspects in nutrition and health Gerald,F.;Combs, Jr.
- Handbook of vitamins Vitamin E. Machlin, L. J.;Machlin, L. J.(ed.)
- Handbook of vitamins Vitamin A. Olson, J. A.;Machlin, L. J.(ed.)
- 한국영양학회지 v.28 대구 지역 중년 남성의 혈중 한산화성 영양소와 지질상태에 관한 연구 조성희;이복주;임정교;최영선;유리나;박의현
- J. Nutr. v.116 Effect of capsaicin on lipid metabolism in rats fed a high fat diet Kawada, T.;Hagihara, K. I.;Iwai, K.
- J. Nutr. Sci. Vitaminol. v.34 Effect of capsaicin and isothiocyanate on thermogenesis of interscapular brown adipose tissue i rats Yoshida, T.;Yoshioka, K.;Wakabayashi, Y.;Nishioka, H.;Kondo, M.
- Molecular and Cellular Biochemistry v.111 Studies on spice principles as antioxidants in the inhibition of lipid peroxidation of rat liver microsomes Pulla Reddy, A. Ch.;Lokesh, B. R.