한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제28권5호
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- Pages.834-840
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- 1996
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- 0367-6293(pISSN)
생강의 산지별 형태적 특성
Morphological Characteristics of Ginger Depending on Habitat
- Chung, Tae-Yon (Korea Food Research Institute) ;
- Jeong, Mun-Cheol (Korea Food Research Institute) ;
- Lee, Se-Eun (Korea Food Research Institute) ;
- Kim, Dong-Chul (Korea Food Research Institute) ;
- Kim, Oui-Woung (Korea Food Research Institute)
- 발행 : 1996.10.30
초록
생강의 산지별 형태적인 품질 특성을 조사하기 위하여 국내 주요 산지인 서산, 완주 및 수입 중국산 생강을 구입하여 각각의 중량, 최대 길이, 두께, 분지수, 부피, 경도 및 색도를 측정하였다. 중량은 산지에 관계없이
Flesh gingers harvested domestically in Seosan and Wanju area and imported from China were used to investigate their regional quality characteristics related to morphological properties-weight, maximum length, thickness, no. of branches, whole volume, hardness and surface color. Weights of ginger were mostly distributed in the range of