Applied Biological Chemistry
- Volume 37 Issue 6
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- Pages.441-446
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- 1994
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- 2468-0834(pISSN)
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- 2468-0842(eISSN)
Purification of ACE Inhibitor from Soybean Paste
된장으로부터 Angiotensin Converting Enzyme 활성 저해물질의 정제
- Suh, Hyung-Joo (Department of Food and Nutrition, Junior College of Allied Health Science, Korea University) ;
- Suh, Dae-Bang (Department of Food Technology, Korea University) ;
- Chung, Soo-Hyun (Institute of Biotechnology, Korea University) ;
- Whang, Jong-Hyun (Doosan Technical Center) ;
- Sung, Ha-Jin (Institute of Biotechnology, Korea University) ;
- Yang, Han-Chul (Department of Food Technology, Korea University)
- 서형주 (고려대학교 병설 보건전문대학 식품영양과) ;
- 서대방 (고려대학교 식품공학과) ;
- 정수현 (고려대학교 생물공학연구소) ;
- 황종현 (두산기술원) ;
- 성하진 (고려대학교 생물공학연구소) ;
- 양한철 (고려대학교 식품공학과)
- Published : 1994.12.31
Abstract
Seven commercial soybean paste were tested for ACE inhibition effect. In purification of ACE inhibitor from No. 2 soybean paste, acetone fraction
된장의 새로운 기능성을 검색하기 위해 된장의 ACE 활성 저해효과를 측정하였다. 7개의 시중제품중 ACE 활성 저해효과가 가장 높은 된장의 열수추출물을 용매별 분획시 acetone