Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 26 Issue 4
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- Pages.422-427
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- 1994
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- 0367-6293(pISSN)
The Quality of Salted and Semi-Dried Mackerel Processed by Cold Osmotic Dehydration during Storage
저온삼투압탈수법으로 제조(製造)한 반염건(半鹽乾)고등어의 저장안정성(貯藏安定性)
- Lee, Jung-Suck (Department of Food Science and Technology, National Fisheries University of Pusan) ;
- Joo, Dong-Sik (Department of Food Science and Technology, National Fisheries University of Pusan) ;
- Kim, Jin-Soo (Department of Fisheries Processing, National Tong-yeong Fisheries Technical College) ;
- Cho, Soon-Yeong (Department of Food Science, Kangnung National University) ;
- Lee, Eung-Ho (Department of Food Science and Technology, National Fisheries University of Pusan)
- 이정식 (부산수산대학교 식품공학과) ;
- 주동식 (부산수산대학교 식품공학과) ;
- 김진수 (통영수산전문대학 수산가공과) ;
- 조순영 (강릉대학교 식품과학과) ;
- 이응호 (부산수산대학교 식품공학과)
- Published : 1994.08.01
Abstract
The quality of salted and semi-dried mackerel prepared by cold osmotic dehydration using a high osmotic pressure resin during storage at
영양생리적 기능이 우수하며, 식품위생적인 면으로도 안전하여 소비자들의 기호에 맞는 반염건고등어를 제조한 다음, 이의 효율적 이용을 위해 저온저장 중 품질안정성에 대하여 검토하였다. 제조직 후 반염건고등어의 수분함량은