한국식품영양과학회지 (Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition)
- 제21권1호
- /
- Pages.23-28
- /
- 1992
- /
- 1226-3311(pISSN)
- /
- 2288-5978(eISSN)
고형상의 모델시스템에 있어서 리놀레산의 산화에 미치는 리폭시게나아제, 카로틴, 토코페롤 및 수분활성의 영향
Effect of Lipoxygenase, ${\beta}-Carotene$ , ${\alpha}-Tocopherol$ and Water Activity on the Oxidation of Linoleic Acid in Starch-Solid Model System
- Kim, Hae-Gyoung (Dept. of Food Science and Nutrition, Pusan National University) ;
- Cheigh, Hong-Sik (Dept. of Food Science and Nutrition, Pusan National University) ;
- Song, Yeong-Ok (Dept. of Food Science and Nutrition, Pusan National University)
- 발행 : 1992.03.01
초록
고형상의 모델시스템에서 리놀레산의 산화에 영향을 미치는 여러가지 인자들 즉 리폭시게나아제, 수분활성도,
Starch solid model system was employed to investigate the effect of lipoxygenase,
키워드