Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition (한국식품영양과학회지)
- Volume 19 Issue 6
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- Pages.612-616
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- 1990
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- 1226-3311(pISSN)
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- 2288-5978(eISSN)
Formation of W/O/W Emulsions in W/O Emulsions
W/O형 에멀젼 중의 O/W/O형 에멀젼 생성
Abstract
The addition of water into oil phase containing hydrophobic emulsifier while stirring forms W/O emulsions. When dispersed phase increase up to a certain extent, phase inversion into O/W emulsions occurs and just before phase inversion O/W/O emulsions exist in a mixed state with W/O emulsions. Thus this experiment was carried out to examine O/W/O emulsions formation in W/O emulsions. The viscosity of sample emulsions(water phase:
전상이 일어나기 직전의 W/O형 에멀젼에는 W/O형 에멀젼과 섞여 O/W/O 형 에멀젼이 생성한다는 것을 알았다. 그래서 W/O형 에멀젼 중에 분산된 O/W/O형 분산의 정도를 평가하기 위한 목적으로 시료 에멀젼(수상 :물, 유상 TGCR을 함유한 올리브유)을 원추 평판형 회전 점도계를 사용하여 전단속도 1.92-384sec
Keywords