한국식품영양과학회지 (Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition)
- 제19권5호
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- Pages.375-380
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- 1990
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- 1226-3311(pISSN)
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- 2288-5978(eISSN)
인삼 Saponin이 고온처리된 효모의 생육에 미치는 영향 - 열처리된 효모의 증식회복속도에 미치는 촉진효과 -
Effect of Ginseng Saponin on The Growth of Heat-Stressed Yeast Saccharomyces rouxii - Stimulation of Growth Recovery Rate of Heat-treated S. rouxii -
초록
인삼의 약효성분인 saponin이 내염성효모 Sac-charomyces rouxii의 생육에 미치는 영향 및 고온처리로 stress를 준 효모의 증식회복속도에 미치는 영향을 조사하여 본결과 다음과 같은 결론을 얻을 수 있었다. 인삼saponin을
It was attempted in this experiment to observe the effect of ginseng saponin on the growth and recovery rate of Saccharomyces rouxii which was shocked by heat-stress. The growth of S. rouxii was found most active when the saponin concentration in the malt extract broth was
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