Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 22 Issue 6
- /
- Pages.646-650
- /
- 1990
- /
- 0367-6293(pISSN)
Rheological Properties of Garlic Juice and its Concentrate
마늘 착즙 및 농축액의 Rheological Properties
- Kim, Byeong-Sam (Korea Food Research Institute) ;
- Park, Noh-Hyun (Korea Food Research Institute) ;
- Park, Moo-Hyun (Korea Food Research Institute) ;
- Han, Bong-Ho (Dept. of Food Sci. and Tech., National Fisheries University of Pusan) ;
- Bae, Tae-Jin (Dept. of Food Sci. and Tech., Yosu National Fisheries College)
- Published : 1990.11.01
Abstract
To develop a new form of spice material by concentration of garlic juice, its rheological properties were investigated. In the temperature range of
마늘의 장기저장 및 새로운 향신료 개발의 일환으로 마늘을 착즙한 후 농축시켜 저장 및 중간 향신 소재화 하고자 하였으며, 그 연구의 일환으로 마늘 착즙 및 그 농축액의 rheological properties에 대해 연구하였다. 마늘 착즙 및 농축액의 흐름거동은 고형물 농도