한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제22권5호
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- Pages.526-529
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- 1990
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- 0367-6293(pISSN)
국산 버터 중의 유리지방산에 관한 연구
Studies on the Free Fatty Acids of Domestic Butter
- Song, Geun-Seoup (Department of Food Science and Technology, Chonbuk National University) ;
- Kwon, Yong-Ju (Department of Food Science and Technology, Chonbuk National University) ;
- Yang, Hee-Cheon (Department of Food Science and Technology, College of Chonju Woosuk) ;
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Lee, Tae-Kyoo
(Department of Food Science and Technology, College of Chonju Woosuk)
- 발행 : 1990.10.01
초록
국내에서 생산되고 있는 버터의 유리지방산 조성을 분석하기 위하여 silicic acid column chromatography 방법을 이용하여 버터로부터 직접 유리지방산을 분리 용출시켜 농축한 후 GLC로 분석하였다. 국산 버터 2종류 제품을 분석한 결과, 버터 A의 유리지방산 조성에 있어서는
Free fatty acids of two brands of domestic butter were isolated directly by a modified silicic acid column chromatography, and were analyzed by gas liquid chromatography.