Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 22 Issue 5
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- Pages.514-519
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- 1990
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- 0367-6293(pISSN)
Monitoring of Volatile Flavor Components and Amino Acids in Fresh Mushrooms (Agaricus bisporus) Associated with Shelf-Life Extension
양송이의 숙도지연에 다른 휘발성 향기성분과 아미노산의 변화
- Kwon, Joong-Ho (Korea Atomic Energy Research Institute) ;
- Byun, Myung-Woo (Korea Atomic Energy Research Institute) ;
- Yoon, Hyung-Sik (Department of Food Science and Technology, Kyungpook National University)
- Published : 1990.10.01
Abstract
Some chemical constituents were monitored to evaluate the biochemical and nutritional aspects of
양송이버섯의 신선도 연장을 위한 전리에너지 처리가 버섯의 품질에 관련된 휘발성 향기성분과 아미노산에 미치는 영향을 검토하였다. 시료의 주요 휘발성 성분으로 확인된 1-octen-3-ol(68%), benzaldehyde(13%), 3-octanone(8%), benzyl alcohol(5%), 3-octanol(2%), 1-octen-3-one(1%) 등의 eight-carbon 화합물과 방향족 화합물들을 2kGy의 감마선 조사와 저장조건(17일간,
Keywords