한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제22권5호
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- Pages.509-513
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- 1990
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- 0367-6293(pISSN)
버섯의 갈변 및 색도에 대한 전리에너지의 영향
Browning end Color Characteristics in Mushrooms (Agaricus bisporus) As Influenced by ionizing Energy
- Kwon, Joong-Ho (Korea Atomic Energy Research Institute) ;
- Byun, Myung-Woo (Korea Atomic Energy Research Institute) ;
- Cho, Han-Ok (Korea Atomic Energy Research Institute)
- 발행 : 1990.10.01
초록
백색종 양송이의 보존기간 연장을 위한 전리에너지 처리가 저장중 버섯의 갈변현상과 색도에 미치는 영향을 조사하였다. 버섯의 갈변현상과 관련된 polyphenol성 화합물은 저장 중
Browning and color characteristics of stored mushrooms (Agaricus bisporus)following ionizing irradiation were investigated in connection with quality deterioration. The phenolic compounds of stored mushrooms showed a gradual decreasing tendency, while extractable browning pigments apparently rose from around 3days of storage under the conditions of