KSBB Journal
- Volume 4 Issue 2
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- Pages.167-171
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- 1989
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- 1225-7117(pISSN)
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- 2288-8268(eISSN)
The Conditions Affecting Ethanol Tolerance of Yeast strains in Alcohol Fermantation - Study on the Fermantation Temperature and Substrate Type
알콜발효에서 효모의 에탄올 내성 조건-발효온도와 기질종류에 대한 연구
Abstract
The alcohol fermentation using glucose and lactose was carried out to study the effect of fermentation temperature on the ethanol tolerance of Saccharomyces cerevisiae STV89 and Kluyveromyces fragilis CBS397. The maximum specific growth rate and ethanol production rate were increased up to 35
Glucose와 lactose를 이용한 알콜발효에서 Sacchar-omyces cerevisine STV89와 Kluyveromyces fragilis CBS397의 에탄올 내성에 대한 발효온도의 영향에 관한 연구를 수행하였다. 최대 비성장 속도와 에탄올 생성 속도는 발효온도에 따라 35
Keywords