식품 건조공정중 온도, 무게 변화의 자동계측 및 온도제어시스템

Automatic system to the Sensing of Temperature and Weight and the Temperature Control in Food Drying

  • 김동우 (중경공업전문대학 식품공업과) ;
  • 조광연 (중경공업전문대학 식품공업과)
  • Kim, Dong-Woo (Dept. of Food Technology, Joong Gyung Junior College) ;
  • Cho, Kwang-Yun (Dept. of Food Technology, Joong Gyung Junior College)
  • 발행 : 1989.03.01

초록

본 연구는 마이크로컴퓨터를 활용하여 식품건조 공정중 온도, 무게 변화에 대한 자료수집과 온도를 자동제어 하기위해 접속장치, 온도와 무게 계측장치, 온도제어시스템을 설계제작하였다. 또한 이들 시스템을 운영하기 위해 basic언어 Assembly언어로 프로그램을 작성하여 수행한 결과 건조중 식품무게변화와 온도변화값을 성공적으로 계측할 수 있었고 건조온도를 설정된 목표값에 따라 자동제어가 가능했다.

As one of the application of microcomputer for data acquisition and temperature control of food drying process, these studies designed and built 'the interface system, measuring sensors of weight and temperature, temperature control system'. The basic and assembly language was used to operating these system. These system measured successfully the variables such as weight and temperature during food drying, and controlled Automatically the drying temperature.

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