Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 19 Issue 6
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- Pages.463-470
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- 1987
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- 0367-6293(pISSN)
Simulation of Quality Changes and Prediction of Shelf-life in Dried Laver Packaged with Plastic Films
플라스틱 필름 포장 김의 품질 변화 simulation과 shelf-life 예측
- Koh, Ha-Young (Food Research Institute/AFMC) ;
- Park, Hyung-Woo (Food Research Institute/AFMC) ;
- Kang, Tong-Sam (Food Research Institute/AFMC) ;
- Kwon, Yong-Ju (Chonbuk National University)
- Published : 1987.12.01
Abstract
In order to develop a rapid predicting method of the shelf-life of moisture sensitive foods and establish their proper packaging methods, the qualify changes and shelf-life of dired laver as a model food were studied by the computer simulation. A mathematical model of the relationship between the rate constants of chlorophyll a and water activity was established at
건조 식품의 적절한 포장 기법을 확립하고 포장된 제품의 품질 변화를 신속하게 예측할 수 있는 방법을 개발하고자 건조 김을 모델 식품으로 하여 저장 온 습도 조건 및 포장재별로 수분활성도 및 품질 지표 물질로서 chlorophyll a의 변화를 simulation하고 shelf-life를 예측하였다. 수분활성도와 chlorophyll a의 반응 상수 사이의 수학적인 변화 모델을
Keywords