Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 15 Issue 4
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- Pages.348-352
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- 1983
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- 0367-6293(pISSN)
Application of Paint Spray Gun to Atomization of Barley Tea Concentrate
이류식(二流式) 노즐을 이용(理用)한 보리차 추출액(抽出液)의 분무(噴霧)에 관(關)한 연구(硏究)
- Lee, Jeong-Cheol (Dong Suh Foods Co.) ;
- Chun, Jae-Kun (Department of Food Science and Technology, Seoul National University)
- Published : 1983.01.01
Abstract
The atomization of barley tea concentrate with paint spray gun of two fluid nozzle was investigated. The physical properties of barley tea concentrate were correlated to the operating parameters; soluble solid concentration, viscosity, specific gravity and surface tension. The air to liquid feed ratios at various barley tea concentration were correlated to the air pressures applied. The diameters of sprays at various air pressures (from 164 mmHg to 564 mmHg) and soluble solid concentrations (from 3.1% to 25.2%) were also investigated.
보리차 추출액(抽出液)의 분무건조(噴霧乾燥)를 위(爲)한 분무(噴霧) 장치(裝置)로 paint용(用) spray gun을 사용(使用)할 경우 분무(噴霧)에 중요한 영향(影響) 요소(要素)로 작용하는 보리차 추출액(抽出液)의 물성(物性)을 조사하였으며, 각(各) 농도(濃度) 및 공기(空氣) 송입(送入) 압력(壓力)에서 공기일액체(空氣一液體) 혼(混) 합비(合比)를 산출(算出)할 수 있는 식(式)을 유도하였고 paint용(用) spray gun에 의해 생성(生成)되는 미세액적(微細液滴)의 범위(範圍)를 조사하였다. 1. 보리차 추출액(抽出液)의 고형분(固形分) 함량(含量)(C, %)과 비중(比重)(
Keywords