한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제13권3호
- /
- Pages.247-252
- /
- 1981
- /
- 0367-6293(pISSN)
두채(豆菜)의 생육특성(生育特性)에 관(關)한 연구(硏究)
Studies on the Growing Characteristics of Soybean Sprout
- 김길환 (한국과학기술원 식품공학연구실)
- Kim, Kil-Hawn (Food Technology Laboratory, Korea Advanced Institute of Science and Technology)
- 발행 : 1981.09.30
초록
두채(豆彩)의 기호도(嗜好度)와 생산수율(生産收率)을 향상(向上)시킬 수 있는 재배(栽培)기술(技術)의 확립(確立)을 위한 기초연구(基礎硏究)로 각(各) 품종별(品種別) 원두(原豆)를 침적(沈積) 및 재배시(栽培時) 생육특성(生育特性)을 조사(調査)하였다. 원두(原豆)를
As a primary study for the improvement of yield and preference of soybean sprouts, the water absorption rates by soaking and the growing characteristics of sprouts were investigated. When the soybeans were soaked in subterranean water at
키워드