한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제13권2호
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- Pages.165-169
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- 1981
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- 0367-6293(pISSN)
한국산(韓國産) 무화과(無花果)의 화학조성(化學組城) 및 저장성(貯藏性)에 관(關)하여
Chemical Components of Korean Figs and Its Storage Stability
- 김길환 (한국과학기술원 식품공학연구실)
- Kim, Kil-Hwan (Food Technology Laboratory, Korea Advanced Institute of Science and Technology)
- 발행 : 1981.06.30
초록
한국산(韓國産) 무화과(無花果)의 가공적성(加工適成)을 구명(究明)하기 위하여 외국도입품종(外國導入品種)과 성분(成分)을 비교(比較)하였고, 저장기간(貯藏期間)을 연장(延長)시키기위해 마산(馬山) No.1 품종(品種)을 Polyethylene film을 이용(利用)하여 냉장실험(冷藏實驗)을 수행(遂行)하였던 바 다음과 같은 결과(結果)를 얻었다. 1. 한국산(韓國産) 무화과(無花果)의 화학성분중(化學成分中) 총당(總糖)은
In order to obtain the basic data for processing adaptability of Korean figs, chemical analysis was carried out with 7 cultivar produced at Namhae and 3 cultivar transplanted from abroad. To prolong the storage period, Masan No.1 was packed with PE films with different thickness and stored at
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