한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제13권1호
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- Pages.15-19
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- 1981
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- 0367-6293(pISSN)
한국인삼(韓國人蔘)의 유용성(油溶性) 성분(成分)에 관한 연구(硏究) -제2보 : 고속액체(古俗液體) 크로마토그래피에 의한 지방산조성(脂肪酸組成)에 관하여-
Studies on the Oil Soluble Constituents of Korean Ginseng -II. On the Fatty Acid Composition Determined by HPLC-
- Ko, Young-Su (Institute of Food Sciences, Hanyang University) ;
- Chung, Bo-Sup (Department of Pharmacy, Seoul National University)
- 발행 : 1981.03.30
초록
한국인삼뿌리의 지방산을 메틸 에스테르화하여 HPLC에 의해서 분석하기위하여 인삼을 분말로 만들어서 클로로포름과 메탄올의 혼합용액(2 : 1, v/v)로 추출하여서 조지방을 얻어 비누화 시킨다음
Fatty acids were prepared from oil from Korean Panax ginseng root and were determined by a high performance liquid chromatography. The major fatty acids in the Korean Panax ginseng root oil were found to be linoleic 42.62%, palmitic 29.85%, oleic 12.31%, stearic 7.88% and linolenic acid 7.34%.
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