Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 11 Issue 4
- /
- Pages.278-282
- /
- 1979
- /
- 0367-6293(pISSN)
Gas Liquid Chromatographic Studies on Sugars and Organic Acids in Different Portions of Hot Pepper Fruit (Capsicum annuum L.)
Gas Liquid Chromatography에 의한 고추 부위별(部位別) 당(糖) 및 유기산(有機酸) 조성(組成)에 관한 연구(硏究)
- Lee, Sung-Woo (Department Food and Nutrition, Hanyang University)
- 이성우 (한양 대학교, 식품 영양 학과)
- Published : 1979.12.15
Abstract
Sugars and organic acids in Korean hot pepper fruit (C, annuum L.) according to its portions, pericarp, seeds and placenta, were determined by gas liquid chromatography (GLC).
한국산(韓國産) 고추를 과피(果皮), 종자(種字), 태좌(胎座)의 부위(部位)로 나누어 유리당(遊離糖)과 유기산(有機酸)을 가스 크로마토래피에 의하여 측정(測定)한 결과(結果)는 다음과 같다. 1. 과피(果皮), 종자(種字), 태좌(胎座)에서 다같이
Keywords