한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제9권1호
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- Pages.24-30
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- 1977
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- 0367-6293(pISSN)
인삼 Saponin에 관한 연구 -인삼각부위(人蔘各部位) 및 시판인삼차(市販人蔘茶)의 Saponin 조성(組成)에 대하여-
Studies on the Ginseng Saponins -The Patterns of Ginseng Saponin in the Commercial Ginseng Teas and each Parts of Ginseng Plant-
- Kim, Hai-Jung (Laboratory of Il Hwa Co., Ltd.) ;
- Nam, Sung-Hi (Laboratory of Il Hwa Co., Ltd.) ;
- Fukura, Yosiaki (Laboratory of Il Hwa Co., Ltd.) ;
- Lee, Suk-Kun (College of Agriculture, Choong-Nam National University)
- 발행 : 1977.03.28
초록
인삼의 부위별(部位別) saponin조성(組成)에 대하여 검토하였으며 아울러 시판인삼차(市販人蔘茶)을 분석하여 saponin의 함량(含量) 및 분포형태를 검토하므로써 이들 제품의 품질을 추정하고자 하였다. (1) 백삼에는 타부위(他部位)보다
The patterns of ginseng saponins in the commercial ginseng tea samples and each parts of ginseng plant were investigated by quantitative thin-layer chromatography. The quality of those sample teas were also evaluated. (1) White ginseng contained about
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