Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition (한국식품영양과학회지)
- Volume 5 Issue 1
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- Pages.69-74
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- 1976
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- 1226-3311(pISSN)
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- 2288-5978(eISSN)
Studies on the Constituents of Korean Native Perillas
재래종(在來種) 들깨의 성분(成分)에 관(關)한 연구(硏究)
Abstract
Six kinds native perilla selected with superior species were cultivated by the same condition. General compositions, inorganic substances and free amino acid of a species of seeds and leaves were analyzed. The results obtained are summarized as follows ; 1. Fat components of seeds obtained from Incheon and Kunsan were 52 and 50.87% respecand these of other species were over 45%. 2. Protein components of seeds obtained from Daegu and Daejeon were 22.31 and 19.15% respectively, and these of leaves were 3 to 5%. 3. Vitamin C and
우량종으로 선발된 6종의 재래종 들깨를 동일조건으로 재배하여 그 종실(種實)과 잎의 일반성분과 무기물을 분석하고 우수품종에 대한 유리 amino acid를 분석한 결과를 요약하면 다음과 같다. (1) 종실(種實)의 유지 함유량은 인천 군산 재래종이 각각 52%, 50.87%였고, 전부 45% 이상을 함유하고 있다. (2) 종실(種實)의 단백질 함유량은 대구 대전 재래종이 각각 22.31%, 19.15%이고, 잎의 단백질을 대전 대구 재래종이 5% 이상을 함유하고 있다. (3) Vitamin C와
Keywords