Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 4 Issue 4
- /
- Pages.317-321
- /
- 1972
- /
- 0367-6293(pISSN)
Degradation of Acid Soluble Nucleotides and Their Related Compounds in Sea Foods during Processing and Storage -IV. Changes of Nucleotides and Their Related Substances in Octopus Octopus vulgaris during Sun Drying and Storage-
수산식품의 가공 및 보장 중의 핵산관련 물질의 변화에 관한 연구 -IV. 왜문어의 천일건조 및 저장 중의 핵산관련물질의 변화-
- Park, Yeung-Ho (Department of Food Science and Technology, Pusan Fisheries College) ;
- Lee, Eung-Ho (Department of Food Science and Technology, Pusan Fisheries College)
- Published : 1972.12.28
Abstract
Octopus Octopus vulgaris was dried with open air at
왜문어 Octopus vulgaris의 천일건조 및 건조 후 3개월간 저장 중의 핵산관련물질의 변화를 이온교환수지 column chromatography 법으로 실험하여 다음과 같은 결과를 얻었다. 살아있는 왜문어에서 절단한 생시료(다리) 중에는 inosine이
Keywords