알콜에 의해서 유도된 산화적 스트레스에 대한 자광찰벼, 찰벼 및 일품벼의 플라보노이드 함유 추출물의 효과

Effects of Flavonoids-Containing Extracts from Jakwangchal-byeo, Chal-byeo and Ilpum-byeo on the Ethanol-Induced Oxidative Stress

  • 지희연 (건국대학교 생명환경과학대학 식량자원학과) ;
  • 이창호 (한양대학교 의과대학 약리학교실) ;
  • 이선주 (건국대학교 생명환경과학대학 식량자원학과) ;
  • 정일민 (건국대학교 생명환경과학대학 식량자원학과)
  • Chi Hee-Youn (College of Life and Environment, Konkuk Univ.) ;
  • Lee Chang-Ho (Department of Pharmacology, College of Medicine, Hanyang Univ.) ;
  • Lee Sun-Joo (College of Life and Environment, Konkuk Univ.) ;
  • Chung Ill-Min (College of Life and Environment, Konkuk Univ.)
  • 발행 : 2003.10.01