Proceedings of the Plant Resources Society of Korea Conference (한국자원식물학회:학술대회논문집)
- 2002.11b
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- Pages.59-59
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- 2002
The physiological characteristics of Lentinus lepides.
잣버섯의 생리적 특성
- 채정기 (전남대학교 농과대학 임학과 산림자원미생물학실험실) ;
- 서승현 (전남대학교 농과대학 임학과 산림자원미생물학실험실) ;
-
김현석
(전남대학교 농과대학 임학과 산림자원미생물학실험실) ;
- 장경수 (전남대학교 농과대학 임학과 산림자원미생물학실험실) ;
- 최문호 (전남대학교 농과대학 임학과 산림자원미생물학실험실) ;
- 장성희 (전남대학교 농과대학 임학과 산림자원미생물학실험실) ;
- 박병인 (전남대학교 농과대학 임학과 산림자원미생물학실험실) ;
-
차월석
(조선대학교 공과대학 화학ㆍ고분자공학부) ;
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이병래
(조선대학교 공과대학 화학ㆍ고분자공학부)
- Published : 2002.11.01
Abstract
This study was excuted to decide the physiological characteristics of Lentinus lepides. L. lepides was tested to select pertinent substract, temperature and pH range for the growth. Mycelial growth of Lentinus lepides was mostly supported on MYPA among other tested synthetic or semi-synthetic media. The temperature range for pertinent mycelial growth was about 22~32
잣버섯(Lentinus lepides)의 온도별 균사생장을 조사한 결과, 최적 균사 생장온도는
Keywords