Proceedings of the Plant Resources Society of Korea Conference (한국자원식물학회:학술대회논문집)
- 2002.11b
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- Pages.58-58
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- 2002
The physiological characteristics of Pleurotus Ferulae Lanzi.
아위버섯의 생리적 특성
- 채정기 (전남대학교 농과대학 임학과 산림자원미생물학실) ;
- 김대식 (전남대학교 농과대학 임학과 산림자원미생물학실) ;
- 서승현 (전남대학교 농과대학 임학과 산림자원미생물학실) ;
- 김현석 (전남대학교 농과대학 임학과 산림자원미생물학실) ;
- 장경수 (전남대학교 농과대학 임학과 산림자원미생물학실) ;
- 윤대령 (전남대학교 농과대학 임학과 산림자원미생물학실) ;
- 오득실 (전남대학교 농과대학 임학과 산림자원미생물학실) ;
- 차월석 (조선대학교 공과대학 화학ㆍ고분자공학부) ;
- 이병래 (조선대학교 공과대학 화학ㆍ고분자공학부)
- Published : 2002.11.01
Abstract
This study was excuted to decide the physiological characteristics of Pleurotus Ferulae Lanzi. P. Ferulae Lanzi. was tested to select pertinent substract, temperature and pH range for the growth. Mycelial growth of P. Ferulae Lanzi. was mostly supported on MYPA among other tested synthetic or semi-synthetic media. The temperature range for pertinent mycelial growth was about 25~32
아위버섯(Pleurotus Ferulae Lanzi)의 온도별 균사생장도를 조사한 결과, 균사생육온도는 4
Keywords