Abstract
We investigated the best antibiotics using blending oils after screening 11 kinds of essential oil known as antibiotics from plants. The minimum inhibitory concentration (MIC) and the minimum killing concentration (MBC) were found to be essential for essential oils B and E to inhibit target bacteria. All gram-positive bacteria containing S. aureus used in this experiment were shown highly antibiotic activity. And only A. baumanii in gram-positive bacteria and C. albicans in fungi were shown highly antibiotic activity. The essential oils used in our experiments showed better antibiotic activity compared to major studies using natural antibiotics with excellent antibiotic activity and essential oils from natural medicine. It is not known what mechanism of antimicrobial activity the essential oil used in the test has, but it is interpreted as a synthetic inhibitory mechanism of cell wall compared with other previous studies. From these results, it is expected that some substances or functional products with antibiotic activity will be developed.
본 연구는 식물에서 항생제로 알려진 11 가지 에센셜 오일(피톤치드)을 선별 한 후 혼합한 정유를 사용하여 최고의 항생제를 조사하였다. 최소억제농도 (MIC)와 최소사멸농도 (MBC) 측정 결과 Essential Oil B와 E가 목적 균의 억제효과가 높았다. 이 실험에 사용 된 S. aureus를 함유하는 모든 그람 양성 박테리아는 높은 항생제 활성을 나타냈다. 그리고 그람 양성 박테리아에서 A. baumanii와 곰팡이에서 C. albicans만이 높은 항생제 활동을 보였다. 우리의 실험에 사용 된 에센셜 오일은 항생제 활성이 뛰어난 천연 항생제 및 자연 의학의 에센셜 오일을 사용한 주요 연구와 비교할 때 더 우수한 항생제 활성을 보였다. 시험에 사용한 공시물질인 Essential Oil이 어떤 항균활성의 기전을 가지는지 알 수 없으나 다른 선행 연구결과와 비교해 볼 때 세포벽의 합성저해기전으로 해석하고 있다. 이러한 결과로부터, 항생제 활성을 갖는 일부 물질 또는 기능성 제품이 개발 될 것으로 예상된다.