Culinary science and hospitality research (한국조리학회지)
- Volume 19 Issue 4
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- Pages.94-108
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- 2013
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- 2466-0752(pISSN)
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- 2466-1023(eISSN)
A Study on the Moderating Role of Hotel Employees' Emotional Labor in the Causal Relationships among Emotional Dissonance, Burnout, and Job Satisfaction
호텔 직원의 감정 부조화, 소진 및 직무만족도의 인과관계에서 감정노동 조절효과 연구
- Jung, Hyo-Sun (Dept. Culinary Science and Foodservice Management, Kyung Hee University) ;
- Yoon, Hye-Hyun (Dept. Culinary Science and Foodservice Management, Kyung Hee University)
- Received : 2013.06.25
- Accepted : 2013.09.15
- Published : 2013.09.30
Abstract
The purpose of this study is to consider the moderating effects of employees' emotional labor on the relationships among hotel employees' emotional dissonance, burnout and job satisfaction. The survey was administerd to 377 employees working for deluxe hotels in Korea. The results indicated that the proposed model fit to the data well(
본 연구는 국내 특급호텔 종사원의 감정부조화가 직무소진 및 직무만족도에 미치는 영향을 고찰하고 이러한 인과관계에서 종사원의 감정노동(표면행위, 내면행위)에 따른 조절효과를 검증하고자 하였다. 서울지역에 위치한 특급호텔 종사원 377명의 표본을 바탕으로, 구조방정식을 사용하여 가설을 검증하였다. 최종 연구 모형의 적합도는