References
- Garriques, S.S. : Ann. Chem. Pharm., 90, 231 (1854) https://doi.org/10.1002/jlac.18540900216
- Brekhman, I.I. : Gosudarst lstdat et Med. Lit. Leningrad, pp.1-181 (1957)
- Kikuchi, Y., Sasa, H., Kita, T., Hirata, J. and Tode, T. : Inhibition of human ovarian cancer cell proliferation in vitro by ginsenoside Rh2 and effects to cisplastin in vivo. Anti-cancer Drugs (England), 2, 63-67 (1991) https://doi.org/10.1097/00001813-199102000-00009
-
Nah, S.Y., Park, H.J. and McCleskey, E.W. : A trace component of ginseng that inhibits
$Ca^{2+}$ channels through a pertussis toxin-sensitive G protein. Proc. Natl. Acad. Sci., USA. 92, 8739-8743 (1995) https://doi.org/10.1073/pnas.92.19.8739 - Yokozawa, T., Zhou, J., Hattori, M. and Inaba, S. : Effects of ginseng in nephrectomized rats. Biol. Pharm. Bull., 17(11), 1485-1489 (1994) https://doi.org/10.1248/bpb.17.1485
- Park, H.J., Park, K.M., Rhee, M.H., Song, Y.B., Choi, K.J., Lee, J.H., Kim, S.C. and Park, K.H. : Effect of ginsenoside Rb on rat liver phosphoproteins induced by carbon tetrachloride. Biol. Pharm. Bull., 19(6), 833-838 (1996)
- Tamura, Y., Hirai, A., Terano, T., Tahara, K., Saitoh, J., Kondo, S., Samukawa, K. and Yoshida, S. : Proc. 6th Int'l Ginseng Symp., p.28 (1993)
- Kang, S.Y. and Kim, N.D. : Korean J. Ginseng Sci., 18, 175 (1992)
- Joo, C.N. : Proc. 3rd Int'l Ginseng Symp., p.27 (1980)
- Ogita, S. and Samugawa, K. : Proc. Kor.-Jpn Ginseng Symp., p.27 (1995)
- 한국인삼연초연구원 : 고려인삼 (Korean Ginseng), p.64-67, 천일인쇄소, 대전, 한국(1993)
- 성현순, 양차범, 김우정 : 추출온도 및 시간이 홍삼엑기스의 사포닌 조성에 미치는 영향, 한국식품과학회지, 17(4), 165-270 (1985)
- 김해중, 임무헌, 조규성, 주현규, 이석건 : 인삼엑기스 제조에 관한 연구-제2보. 미삼엑기스 제조. 고려인삼학회지, 4(1), 8 (1980)
- 성현순, 양재원 : 인삼연구보고서 (제품분야), 고려인삼연구소 (1980)
- 성현순, 김나미, 김우정: 추출조건에 따른 홍삼엑기스의 물리적 성질의 영향, 한국식품과학회지, 18(3), 241-244 (1986)
- 조한옥, 이중화, 조성환, 최영희: 추출조건에 따른 인삼 Ext의 무기성분 정량에 관한 연구, 한국식품과학회지, 8(2), 95 (1976)
- 주현규, 조규성: 추출조건에 따른 인삼중의 Ginseng Extract와 Saponin 함량 변화에 관한연구, 고려인삼학회지, 3(1), 50 (1979)
- 성현순: 고려인삼정의 추출조건이 이화학적 특성에 미치는 영향에 관한 연구, 한양대학교 박사학위논문 (1983)
- 우인희, 신현국, 우원식 : 서울대학교 생약연구소 업적집. 19, 4 (1980)
- 최강주, 김만욱, 성현순, 홍순근 : 추출회수에 따른 홍삼 extract의 성분 조성에 관한 연구. 고려인삼학회지, 4(1), 88 (1980)
- Takagi, K. and Saito, H. : J. Pharmacol., 22, 245 (1972)
- Okuda, H. : In 'Proceedings of the 2nd International Ginseng Symposium' KGTRI, p.75 (1978)
- 김시관, 곽이성, 김세원, 황석연, 고영수, 유종명: 인삼 조사포닌의 조제방법 개선, 고려인삼학회지, 22(3), 155-160 (1998)
- 田中 治壽 : 代謝.和漢藥臨時增冊號, p.548 (1973)
- 양재원, 도재호, 성현순, 홍순근 : 인삼청량음료 제조에 관한 연구-제2보. pH 및 처리조건이 Panaxadiol saponin의 안정성에 미치는 영향. 고려인삼학회지, 6(1), 25 (1982)
- 한병훈 : 대한약학회 추계학술발표초록 (1978)
- 성현순, 양재원 : 열처리가 인삼사포닌의 안정성에 미치는 영향. J. Korean Soc. Food Nutr., 15(1), 22-26 (1986)
- 최진호, 김두하, 성현순, 김우정, 오성기 : Ginsenosides의 처리온도 및 시간에 따른 반응속도론적 연구. 한국식품과학회지, 14(3), 197 (1982)
- 성현순, 양재원 : 추출용매 에탄올의 농도가 홍삼엑기스의 사포닌조성에 미치는 영향, 한국식품과학회지, 17(3), 227 (1985)
Cited by
- Gamma Irradiation vol.54, pp.1, 2011, https://doi.org/10.3839/jabc.2011.003
- Standardization of ginseng processing for maximizing the phytonutrients of ginseng vol.22, pp.S1, 2013, https://doi.org/10.1007/s10068-013-0070-4
- vol.42, pp.4, 2014, https://doi.org/10.5941/MYCO.2014.42.4.368
- Effect of the ingredients on the microbial qualities of six varieties of Dasik during storage vol.25, pp.6, 2016, https://doi.org/10.1007/s10068-016-0273-6
- Changes in ginsenoside patterns of red ginseng extracts according to manufacturing and storage conditions pp.2092-6456, 2017, https://doi.org/10.1007/s10068-017-0149-4