한국작물학회지 (KOREAN JOURNAL OF CROP SCIENCE)
- 제51권spc1호
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- Pages.259-263
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- 2006
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- 0252-9777(pISSN)
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- 2287-8432(eISSN)
포도 및 포도주 함유 Resveratrol의 정량 분석
Determination of Resveratrol Content in Grapes and Wines
- Kim, Heon-Woong (Bio-industrial Science Department, Dankook University) ;
- Chu, Sang-Mi (Bio-industrial Science Department, Dankook University) ;
- Lee, Dong-Jin (Bio-industrial Science Department, Dankook University)
- 발행 : 2006.11.30
초록
포도, 와인에 함유되어 있는 레스베라트롤을 정량적으로 분석할 수 있는 HPLC 정량 분석법을 확립하였으며, 국내에서 생산된 13개의 포도 재배 품종의 부위별과 13종류의 와인에 대한 레스베라트를 함량 분석 결과는 다음과 같다. 1. 13 품종의 평균 레스베라트를 함량은
A direct HPLC method was used to analyze determination of resveratrol in grapes and wines. Content of resveratrol in different parts of 13 grape cultivars and 13 wines were quantified. The average total resveratrol content was