KOREAN JOURNAL OF CROP SCIENCE (한국작물학회지)
- Volume 51 Issue spc1
- /
- Pages.125-132
- /
- 2006
- /
- 0252-9777(pISSN)
- /
- 2287-8432(eISSN)
Physicochemical Properties of Breeding Lines of Colored Barleys
유색보리 육성계통의 이화학적 특성
- Choi, Jae-Seong (Honam Agricultural Research Institute, NICS, RDA) ;
-
Park, Soo-Jin
(Department of Food Science & Nutrition, Hoseo University) ;
-
Joung, Yong-Myeon
(Department of Food & Biotechnology, Hoseo University) ;
-
Kim, Jung-Gon
(Honam Agricultural Research Institute, NICS, RDA) ;
- Won, Mi-Hee (Department of Food Science & Nutrition, Hoseo University) ;
-
Kang, Myung-Hwa
(Department of Food Science & Nutrition, Hoseo University)
- 최재성 (호남농업연구소 맥류전작과) ;
-
박수진
(호서대학교 식품영양학과) ;
-
정용면
(호서대학교 식품생물공학과) ;
-
김정곤
(호남농업연구소 맥류전작과) ;
- 원미희 (호서대학교 식품영양학과) ;
-
강명화
(호서대학교 식품영양학과)
- Published : 2006.11.30
Abstract
The below is the results of physicochemical analysis of 40 breeding lines of colored barley (CB) whose systems are different Water content of CB No. 24 showed the lowest value of 7.4% while CB No. 9 showed the highest value of 10.8%. Crude protein of CB
계통이 다른 유색보리 40종의 이화학적 특성을 분석한 결과는 다음과 같다. 유색보리, 춘추쌀보리와 올보리의 수분 함량은 No. 24가 7.4%로 가장 낮았고 No. 9가 10.8%로 가장 높았다. 또한 조단백질은