한국유기농업학회지 (Korean Journal of Organic Agriculture)
- 제10권3호
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- Pages.57-66
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- 2002
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- 1229-3571(pISSN)
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- 2287-819X(eISSN)
온주밀감의 저장전 고온 예조가 저장중 과실의 착색 및 품질에 미치는 영향
Effects of High Temperature of Pretreatment on the Color Development and Quality of Satsuma Mandarins
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Nam, Ki-Woong
(Plant Pathology Division, Department of Crop Protection, National Agricultural Science & Technology Institute) ;
- Kwon, Hyeog-Mo (Horticultural Crop Division, Jeju Agricultural Experiment Station)
- 발행 : 2002.09.01
초록
온주밀감 마착색 과실을 대상으로 고온 예조를 통해 과피의 착색 증진과 저장성 향상을 위하여 시험한 결과, 고온 예조 처리한 과실은 과피색을 촉진시켰다. 저장중 자연감량은 착색도와 관계없이 20
The experiment described in this paper focused on determining the effects of high-temperature(20