Food Science and Preservation (한국식품저장유통학회지)
- Volume 8 Issue 3
- /
- Pages.274-278
- /
- 2001
- /
- 3022-5477(pISSN)
- /
- 3022-5485(eISSN)
Effect of Antimicrobial Packaging System on the Freshness-preserving of Zucchinis
천연항균제 함유 포장소재처리에 의한 저장호박의 선도 유지효과
Abstract
The antimicrobial extracts of Rheum palmatum and Coptis chinensis root as well as grapefruit seed extract were applied to dipping treatment for keeping qualities of zucchinis, respectively, which were then packed in low density polyethylene films incorporated with 1% antimicrobial extracts and stored at 10
항균력의 우수성이 확인된 천연항균소재인 대황추출물, 황련추출물 및 자몽종자추출물을 시설채소산물인 호박의 선도유지용 표면처리제 및 포장소재로 개발하여 저장실험을 실시한 견과는 다음과 같다. 호박을 항균소재에 침지처리한 후, 항균필름에 포장하고 1
Keywords