Food Science and Preservation (한국식품저장유통학회지)
- Volume 8 Issue 3
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- Pages.264-268
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- 2001
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- 3022-5477(pISSN)
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- 3022-5485(eISSN)
Effect of Natural Antimicrobial Agent Dipping and Antimicrobial Packaging Films on the Keeping Quality of Green Chilli Peppers
천연 항균제의 침지와 항균 포장필름이 풋고추의 저장성에 미치는 영향
Abstract
Two antimicrobial extracts of Rheum palmatum L. and Coptis chinesis France root as well as grapefruit seed extract(GFSE) were applied to dipping treatment for green chilli peppers, which were then packed in low density polyethylene(LDPE) films incorporated with 1% antimicrobial extracts and stored 10
풋고추를 수확하여 선도를 유지할 수 있도록 하기 위하여 천연항균소재를 이용한 항균용제와 항균포장필름에 대한 각각의 효과와 두 가지를 병행한 상승효과를 확인하기 위하여 풋고추를 항균용제에 침지 처리후 1
Keywords
- Rheum palmatum L.;
- Coptis chinenis France;
- grapefruit seed extract;
- antimicrobial agents;
- dipping and packaging;
- green chilli peppers