한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제33권2호
- /
- Pages.195-199
- /
- 2001
- /
- 0367-6293(pISSN)
방사선 조사된 검은후추가루의 Amylograph Characteristics의 변화에 따른 검지 가능성
Detection Capability by Change of Amylograph Characteristics of Irradiated Black Pepper
- Yi, Sang-Duk (Detection Lab. of Irradiated Food, Korea Atomic Energy Research Institute) ;
- Oh, Man-Jin (Department of Food Science and Technology, Chungnam National University) ;
- Yang, Jae-Seung (Detection Lab. of Irradiated Food, Korea Atomic Energy Research Institute)
- 발행 : 2001.04.30
초록
Amylograph를 이용하여 방사선 조사된 검은후추가루의 amylograph characteristics의 변화를 검사하고, 변화된 amylograph characteristics에 의해서 검은후추가루의 검지가 가능한지를 알아보기 위하여 본 실험은 수행되었다. Initial pasting temperatures, maximum viscosity temperatures는 조사선량의 증가에 따른 유의적인 변화가 관찰되지 않았다. Maximum viscosity(P),
A study was carried out to establish a detection method for irradiated black pepper using amylograph characteristics. The maximum viscosity, viscosity at