Journal of Dairy Science and Biotechnology
- 제18권1호
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- Pages.1-8
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- 2000
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- 2733-4554(pISSN)
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- 2733-4562(eISSN)
DEAE-Cellulose에 의한 산양유 Casein의 분별 및 이화학적 성질에 관한 연구
Fractionation and Physicochemical Characteristics of Caprine Casein by DEAE-Cellulose
- 임동현 (고려대학교 응용동물과학과) ;
- 전우민 (삼육대학교 응용동물학과) ;
- 한경식 (고려대학교 응용동물과학과) ;
- 김병철 (고려대학교 응용동물과학과) ;
- 황광연 (고려대학교 응용동물과학과) ;
- 김세헌 (고려대학교 응용동물과학과)
- Im, Dong-Hyeon (Dept. of Animal Science, Korea University) ;
- Jeon, U-Min (Dept. of Animal Science, Sahmyook University) ;
- Han, Gyeong-Sik (Dept. of Animal Science, Korea University) ;
- Kim, Byeong-Cheol (Dept. of Animal Science, Korea University) ;
- Hwang, Gwang-Yeon (Dept. of Animal Science, Korea University) ;
- Kim, Se-Heon (Dept. of Animal Science, Korea University)
- 발행 : 2000.05.19
초록
본 실험은 산양유 casein의 조성 및 분별 그리고 이화학적 성질에 관하여 연구하고자 산양유의 일반성분을 분석하고 초유와 정상유로 산 casein을 제조하였으며 chymosin 작용과 전기영동에 의한 분리특성 및 DEAE-cellulose column chromatography에 의한 분별을 실시하였다. 그 결과, 산양 정상유의 단백질, 지방, 유당 함량은 각각 2.70
This experiment was carried out to study fractionation and physicochemical characteristics of caprine casein. Acid caseins obtained from caprine colostral and normal milk were analyzed by chymosin treatment and fractionated by DEAE-cellulose column chromatography with linear gradient and electrophoresis. Protein, fat and lactose of caprine normal milk were 2.70
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