한국식품영양학회지 (The Korean Journal of Food And Nutrition)
- 제13권4호
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- Pages.360-364
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- 2000
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- 1225-4339(pISSN)
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- 2287-4992(eISSN)
리놀산의 산패에 대한 전기화학적 특성 연구
Studies on the Electrochemical Properties for Rancidity of Linoleic Acid
초록
유지에 존재하는 linoleic acid의 전기화학적 산화/환원으로부터 속도론적 인자를 예측하고, 시간 변화에 대한 산패 정도를 조사하였다. Linoleic acid의 전기 화학적 산화환원 반응은 비가역적이고, 확산지배적으로 진행됨을 알 수 있고, 주사속도에 따른 결과로부터 확산계수
We studied the degree of rancidity of linoleic acid for the electrochemical redox reaction in time course and the kinetic parameters. The current of the linoleic acid was increased and the potential was shifted to the positive potential when scan rates were faster. The redox reaction of the linoleic acid was proceeding to totally irreversible and diffusion controlled reaction. From these results, diffusion coefficient(D